Aantal personen: 4
1 kg asperges groene of witte
zout
versgemalen peper
4 eieren
75 gr blanke hazelnoten
1 eetl olijfolie
2 eetl notenolie
1 theelepel mosterd
1 eetl witte wijnazijn
150 gr rucola of veldsla
Schil de asperges (de groene soort wordt niet geschild) en snijd 2 cm van de onderkant af. Verdeel de asperges in 2-3 stukken en kook ze in ruim kokend water met zout in 10 min beetgaar. Giet de asperges af in een vergiet en spoel er koud water over. Laat ze goed uitlekken. Kook intussen de eieren hard in 10 min. Spoel er koud water over en pel ze. Hak de eieren fijn. Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Roer de olie, mosterd, wijnazijn en peper en zout tot een dressing erover. Leg de aspergestukjes erop, giet de rest van de dressing erover en strooi de gehakte eieren en noten erop. Presenteer er ciabattabrood of gerooster witbrood bij. Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |